Як організувати онлайн корпоратив. Ідеї ​​від Prime Event.

У зв’язку з ситуацією, що склалася в 2020 році, багато хто перейшов на онлайн заходи. Агентство Prime Event, теж не виняток, і розповість як організувати онлайн корпоратив, щоб учасникам заходу було максимально цікаво.

Корпоративи онлайн.

У цій статті ми розповімо про деякі види онлайн корпоративів, до яких також належать і VR-корпоративи, оскільки такі заходи теж проходять в режимі онлайн.

Онлайн квести.

Найпоширеніший і зрозумілий формат для багатьох учасників — це квест онлайн. Ми пропонуємо 2 варіанти квестів онлайн: тематичні сюжетні квести і універсальний квест загальноосвітній.

СЮЖЕТНИЙ КВЕСТ — це формат гри, в якому всі завдання пов’язані однією історією, що дозволяє максимально зануриться в обрану концепцію. В сюжетному квесті створений спеціальний движок, через який учасники грають. Мета гри — першим прийти до фінішу, розв’язавши всі завдання (від 10 до 15 завдань).

УНІВЕРСАЛЬНИЙ КВЕСТ — це гра із завданнями на різні теми, які дозволяють в різнобічному порядку проявити свої якості і знання. В універсальному квесті учасники отримують віртуальний бланк, в якому потрібно вибирати правильні відповіді із запропонованих, вирішуючи завдання. У цьому квесті потрібно заробити максимальну кількість балів.

І в сюжетному і в універсальному квестах, учасники діляться на команди (4-6 чол.) І проходять гру, комунікуючи між собою в зручному онлайн чаті або месенджері (наприклад – ZOOM). Гра може тривати від 1 до 3 годин, в залежності від складності завдань і майстерності гравців.

Онлайн квіз.

Онлайн квіз — це віртуальна інтелектуальна вікторина, в якій учасникам (командам) потрібно пройти декілька різних раундів із завданнями, які необхідно вирішити. Точно також, як і в універсальному квесті — йде заробляння балів.

Онлайн квіз можна провести в двох форматах: з модератором — який супроводжує учасників в режимі онлайн через чат або з прямою трансляцією і ведучим — в цьому випадку проводить гру ведучий, якого знімає оператор і транслює гру учасникам, такий варіант більш «живий» виходить.

В онлайн квізах учасники бачитимуть завдання на своїх екранах, які буде запускати модератор і відповіді потрібно буде вписувати в наданий онлайн бланк. Завдання і раунди різні за складністю, відповідно налічуватиметься різна кількість балів і виділятється різний час на кожне завдання. Чим складніше завдання — тим більше балів і більше часу на його рішення.

Онлайн майстер-класи.

Багато напевно брали участь в майстер-класах, в яких потрібно було зробити якусь саморобку своїми руками, а якщо ні, то саме час спробувати цей формат.

Як проходить майстер-клас онлайн — учасникам доставляються набори з необхідним інвентарем, кур’єрською службою, або на відділення Нової пошти. А в день заходу всі учасники отримують посилання для онлайн трансляції, в якій наші майстри розкажуть і покажуть, що потрібно зробити з наданих атрибутів. Вам потрібно просто слухати і повторювати все за майстром, після чого у Вас вийде крута саморобка зроблена власноруч.

З майстер-класів може бути: миловаріння, розпис предметів або одягу, соломоплетіння, бісероплетіння, орігамі, квілінг, ліплення з глини, текстильні ляльки, декупаж і ще понад 100 варіантів майстер-класів на вибір.

VR-заходи.

Це дуже крутий і незвичайний формат онлайн заходів, в яких Ви можете максимально зануритися в атмосферу івенту і отримати максимальний ефект присутності.

Є 2 варіанти VR-івентів:

1. З окулярами віртуальної реальності. Це спеціальна платформа, в якій Ви можете перебувати за допомогою VR-окулярів і отримати максимальний ефект присутності. Але тут є обмеження — рекомендоване число учасників на одному VR-івент — до 50 чол. І потрібна доставка VR-окулярів всім учасникам.

2. Ігрова VR-платформа. Це багатофункціональна платформа для віртуальних івентів, в якій Ви керуєте своїм персонажем, як у комп’ютерній грі. Можливості даного формату просто зашкалюють!

Ви можете: бігати, стрибати, спілкуватися з ким побажаєте, ставити лайки, робити фото та сєлфі, вивчати величезний віртуальний світ, також в цю платформу можна транслювати будь-який контент або виступи ведучих, артистів. А ще цю платформу можна забрендувати і гейміфікувати, а обмежень по кількості людей практично немає — до 10 000 учасників на одному івенті.

Також в цій платформі є можливість створювати аватарів по фото, що дозволяє Вашому персонажу бути максимально схожим на Вас. А за бажанням можна розробити індивідуальний віртуальний світ, захочете захід на Марсі — легко!)

Онлайн трансляція.

Такий формат заходу підходить для корпоративних заходів, конференцій, презентацій. Якщо Вам потрібно, щоб учасники онлайн заходу бачили виступаючих, спікерів, артистів, директора компанії і т.п., то можна організувати пряму трансляцію.

У цьому форматі ми приїжджаємо до Вас в офіс або Ви приїжджаєте до нас, де буде все обладнано для онлайн трансляції та виступів. Місце можна забрендувати або організувати зйомку на зеленому фоні (хромакей), що при монтажі дозволяє замінити зелений фон на будь-який інший.

Дана трансляція може проводитися як на закритих онлайн ресурсах, так і на відкритих. Учасники отримують посилання і спостерігають за тим, що відбувається через свої монітори комп’ютерів або смартфонів. Також можна зробити двосторонній зв’язок, де не тільки буде видно і чути виступаючих в студії, а й можливість спілкуватися в двосторонньому порядку.

Це далеко не всі можливості по організації онлайн заходів, в нашому арсеналі є ще багато ідей, які постійно оновлюються. Для отримання пропозиції по онлайн і VR заходам — ​​залиште заявку або зателефонуйте нам.