Ведучий на захід. Як вибрати свого ведучого?

При підготовці до заходу завжди стоїть завдання з вибором ведучого. Адже ведучий заходу – це одна з найважливіших опцій і складових будь-якого заходу і від рівня ведучого залежить якість заходу приблизно на 80%.

Добре, якщо у Вас є перевірений ведучий, з яким Ви працюєте вже не в перший раз, або Вам порекомендували перевіреного ведучого… А ось якщо Ви не знаєте таких ведучих і звертаєтеся за допомогою до Google пошуку? Тоді ми допоможемо Вам розібратися, як же вибрати свого ведучого!

Ведучий на захід.

Якщо Ви шукаєте ведучого самостійно, то ми рекомендуємо звернути увагу на наступні чинники, які Вам допоможуть з вибором хорошого ведучого:

1. Попередній відбір.

Найбільший вибір ведучих – звичайно ж в інтернеті. Але коли Ви переглянули кілька десятків варіантів, то багато хто вже відсіється на етапі перегляду сайтів.

За зовсім різними критеріями: хтось зовні не сподобався, у когось голос не підходить, хтось веде тільки російською, а Вам потрібно українською, а у когось жахливі «тамадовські» конкурси на відео, де гостей переодягають або роздягають, а інші гості лопають кульки попою)))

Ну і звичайно ж важливий фактор – це ціна. Якщо Вам ведучий не підходить за вартістю, то Ви звичайно його розглядати і не будете. І дуже важливий момент – не завжди краще, якщо дорожче! Є багато ведучих за 500 доларів, які кращі ведучих за 1000 доларів!

Ми не рекомендуємо ведучих з OLX за 3000 грн. з апаратурою і ді-джеєм, рівень буде відповідний ціні і «тамадовським конкурсам»!

2. Зустріч.

Це обов’язковий етап при виборі нового ведучого, адже зробити гарне портфоліо і змонтувати крутий ролик – це не складно, а як себе поводить ведучий при особистій зустрічі і як він спілкується – Ви зможете перевірити тільки запросивши його на зустріч.

Також на зустрічі Ви зможете обговорити формат заходу, послухати ідеї і варіанти з проведення конкурсної програми. Ну і зрозуміти, наскільки Ви знайшли спільну мову і Ваші флюїди збігаються з ведучим))

Ще рекомендуємо звернути увагу на наступні чинники: пунктуальність (чи не спізнився  ведучий на зустріч), зовнішній вигляд (на зустрічі теж важливо виглядати гідно), грамотність в спілкуванні, тощо.

3. Підготовка до заходу.

Підготовкою до заходу і написанням сценарію частіше займаються івент-агентства, які організовують Ваш івент. Але якщо Ви не зверталися в агентство, а замовили ведучого самостійно, то над сценарієм буде працювати ведучий спільно з Вами.

Важливо, щоб ведучий Вам надав бриф, який потрібен для подальшого написання сценарію. У кожного ведучого свій бриф і він може відрізнятися від інших. У брифі можуть бути питання про компанію або винуватців свята, привід святкування, побажання по конкурсній програмі, тости і т.п.

Після заповнення такого брифа, ведучий Вам відправить сценарій заходу, який Ви вже будете спільно редагувати за потребою. Бувають ситуації, коли в сценарій правки вносяться вже в день заходу, це звичайно допустимо, але ми рекомендуємо, щоб всі правки були внесені не пізніше 3-х днів до заходу, щоб був час на внесення змін і підготовку до заходу.

Ще один важливий момент – це координація заходу. Якщо у Вас замовлений тільки ведучий і немає шоу-програми, то Вам не потрібен координатор, який все проконтролює і ведучий сам цілком з усім впорається.

Але якщо у Вас замовлена ​​шоу-програма, декор приміщення, інші опції, які потрібно контролювати, то, будь ласка, не вішайте координацію на ведучого! Якщо Ви хочете, щоб він якісно провів захід, а не бігав по гримерках підганяючи артистів, коли потрібно надати слово директору компанії. Візьміть окремо координатора!

 

Є ще дуже надійний і перевірений спосіб вибору ведучого, це звернутися в івент агентство, яке напевно знає всіх своїх ведучих, які перевірені вже роками і порекомендує Вам кращого, який підійде по всіх параметрах.

В агентстві Prime Event велика база ведучих, яких Ви можете подивитися – ТУТ.

Всі ціни на ведучих прямі (без накрутки)!