Тимбілдинг (team building). Навіщо він потрібен і які види тимбілдингу бувають.

Навіщо ж потрібен тимбілдинг? Тимбілдинг – це командоутворення, яке допомагає згуртувати колектив і навчитися працювати в команді для досягнення єдиної мети. Ми рекомендуємо організовувати тимбілдинги компаніям, яким потрібно: підвищити результативність роботи співробітників своєї компанії; познайомити нових співробітників між собою для поліпшення спільної роботи; підвищення авторитету керівництва перед співробітниками компанії, що в підсумку позитивно вплине і на роботу в цілому…

Ми рекомендуємо проводити тимбілдингові заходи, які вирішують поставлені задачі і не рекомендуємо робити звичайні виїзні «п’янки», які не приносять результат для компанії. В цьому і полягає мета тимбілдинга!

Основні цілі і завдання тимбілдинга:

  • Згуртування колективу.
  • Підвищення мотивації.
  • Психологічне розвантаження.
  • Підвищення авторитету керівництва перед співробітниками.
  • Зміна почуття конкуренції у співробітників компанії на почуття співробітництва.

Організація тимбілдинга в Києві і по всій Україні від агентства Prime Event, ми працюємо по всій країні і допомагаємо вирішити поставлені завдання за допомогою тимбілдингових програм. А ось які тимбілдинги бувають, ми зараз розглянемо.

 

Варіанти тимбілдингу:

1. Активний/спортивний тимбілдинг

В даному форматі присутній спортивний азарт, оскільки команди змагаються між собою, виконуючи поставлені завдання. Даний формат допомагає навчитися злагоджено працювати в команді, щоб досягти поставленої мети. Для такого тимбілдинга підходять такі ігри, як: «Веселі старти», «Олімпіада», «Екстремальні змагання» (рафтинг, пейнтбол, квадроцикли, інше …), та інші командні змагання.

 

2. Free Fun Format

Назву до даного формату придумали ми самі, його можна трактувати по-різному. Буває, що клієнт звертаючись в агентство із запитом щодо організації тимбілдинга, але при цьому каже, що співробітників компанії ми не повинні змушувати брати участь в будь-яких активностях і не повинно бути ніяких команд, це повинно бути у вільному форматі, але з активностями і щоб було весело … Ось виходячи зі схожих запитів ми і придумали формат «FFF». Що ж це таке?

Розповідаємо: на локації можуть бути абсолютно різні активності та атракціони, якими учасники заходу можуть користуватися у вільному форматі, але, щоб була мотивація брати участь в таких активностях, ми видаємо учасникам за певні досягнення (наприклад, набрати 30 балів у лучно-арбалетному тирі) якісь «фанти» (наприклад, індивідуальний номер з лого компанії) і, відповідно, ті учасники, які набрали більше «індивідуальних номерків» – матимуть більше шансів виграти подарунки, які ми розіграємо за допомогою лототрону на вечірній програмі.

Таким чином, ми нікого не змушуємо брати участь в активностях, але бажаючих буде все одно багато, оскільки азарт і прагнення виграти подарунок присутні кожному. А хто не хоче брати участь в активностях – просто відпочивають, п’ють коктейлі, купаються (якщо погода дозволяє) або просто спостерігають, як беруть участь в активностях колеги, підтримуючи їх.

 

3. Концептуальний тимбілдинг з зануренням

Тут ми повністю занурюємо учасників в атмосферу обраної тематики, використовуючи декорації і костюмованих акторів, які допоможуть повністю зануритися в концепт тимбілдинга. Це може бути: Тимбілдинг по фільму – «Гра Престолів», «Марвел», «Відьмак», “Матриця”, “Зоряні війни” тощо), або по ТБ-шоу – «Форд Боярд», «Великі перегони», «Останній герой», «Майстер-шеф» «Хто зверху »…). А також інші концептуальні ігри, які можна розробити індивідуально під захід (масони, зомбі, супергерої, тощо).

 

4. Комунікативні ігри

Цей формат підходить для приміщень, де не потрібна велика відкрита територія. Учасники діляться на команди і отримують ролі, в процесі проходження сюжету всім потрібно буде комунікувати один з одним, вирішуючи поставлені завдання. Варіанти готових комунікативних ігор: «New York City», «Спецагенти», «Галактика», «Східний експрес», «Вестерн», «Подорож на лайнері», «Гра Престолів», «Мафія», «Світ фентезі».

 

5. Інтелектуальний тимбілдинг

Його можна провести в форматі відомих ТБ-шоу: «Що? Де? Коли?», «Брейн-ринг», інше… Або зробити командний батл з логічними завданнями і головоломками. Такий формат підходить для приміщення або офісу.

 

 

 

6. Еко-тимбілдинг

Набираючий популярності тимбілдинг, який несе велику користь нашій екології. Можна посадити дерева, можна провести прибирання якоїсь частини парку або водойми, а можна допомогти дитячому будинку або людям похилого віку. Даний формат не тільки зближує співробітників, а й ще несе величезну користь суспільству і нашій планеті в цілому.

 

 

7. Яхтинг

VIP тимбілдинг на яхтах. Команди (до 10-ти чол. на 1 яхту), які супроводжують професійні капітани, змагаються між собою на швидкість і витривалість. Тут дуже важлива злагодженість команди, без якої перемогти просто не вийде.

 

 

8. Квести

Цей формат підходить для будь-якої кількості учасників і може проходити в різних напрямках: пішохідний квест, авто-квест, вело-квест, квест-екскурсія, квест в офісі, квест на природі, квест по місту, тематичний квест. Будь-який з цих напрямків підходить як для командного проходження, так і для індивідуального (де кожен сам за себе), але кількість учасників в команді рекомендуємо від 4 до 6 чол., щоб було максимально цікаво!

 

Ми створили інноваційний квест QR-коди, який не вимагає складного реквізиту та іншої атрибутики, все що потрібно – це тільки смартфон і мобільний інтернет. Організація квесту в Києві і по всій Україні, а також квести на велику компанію, що не всі можуть організувати, а у нас є досвід в організації квестів і на 20 чол. і на 300+ чол.

 

Доповнення до тимбілдингу:

1. Барабанний тимбілдинг (барабанне коло)

Це гарне доповнення для тимбілдингових заходів, де учасники навчаться синхронно працювати в команді, завдяки чому вийде круте шоу з барабанами, в якому візьмуть участь співробітники компанії.

 

 

2. Кулінарний тимбилдинг

Його можна провести як повноцінний тимбілдинг або як доповнення до іншого формату командоутворюючого заходу. Дуже цікавий формат, де учасникам треба буде пройти ряд випробувань для отримання необхідних інгредієнтів з яких потрібно буде приготувати страву і звичайно ж продегустувати її.

 

 

3. Настільні ігри

Більше підходить для приміщення або офісу, де небагато місця або для невеликих компаній. Можна провести турнір з покеру, пограти в Мафію, тощо…

 

 

Стринг арт4. Стрінгарт

Дуже круте доповнення до тимбілдингових програм! Учасники власноруч створюють картину за технологією «стрінгарт», за допомогою цвяхів і кольорових ниток, після чого виходить крута картина, яку не соромно буде повісити в офісі. Можна зробити логотип компанії. А ще цей формат можна використовувати, як одне із завдань в тимбілдинзі.

 

 

5. Майстер-класи

Внаявності є більш ніж 100 майстер-класів (миловаріння, гончарство, розпис посуду та одягу, створення іграшок та інших виробів, новорічні вироби, орігамі, кулінарні майстер-класи та інше…). Хороший формат, коли хочеться відпочити від метушні і не хочеться брати участь в активностях. Дуже люблять дівчата, не вимагає ніяких здібностей і підготовок, впораються всі! Недорогий формат, який підходить для будь-якої аудиторії і можна проводити в приміщенні, в офісі або на вулиці (потрібні додатково столи і стільці). Всі вироби залишаються учасникам майстер-класу.

 

Агентство Prime Event організовує тимбілдинги і квести з 2008 року. Ми маємо власну базу інструкторів, реквізит для тимбілдинга, а також створюємо інноваційні квести з QR-кодами.