Робота з українською естрадою, що потрібно знати при організації івентів із зірками?

Україна — дуже багата на таланти, і в нашій країні, дійсно, дуже багато крутих артистів, які популярні і за межами нашої країни. Але мало хто знає, як же працювати з зірками на заходах і про що потрібно знати, щоб артист не відмовився від виступу.

Райдер артистів український естради

Це напевно один з найбільш важливий факторів, при організації заходів і концертів, із зірками. У кожного артиста є технічний і побутовий райдер, який потрібно виконати організаторам в обов’язковому порядку. І якщо якийсь з райдерів не буде виконано або буде виконаний неякісно, ​​то артист може відмовитися від виступу.

У кожного артиста свій райдер і він буде відрізнятися від інших, у когось більш складний і вимогливий, а у когось простіший, все залежить від рівня артиста і його колективу, який задіяний при виступі. Чим крутіший артист — тим складніший буде райдер.

Райдер є технічний і побутовий.

Технічний райдер — це обладнання, на якому виступає артист (звук, світло, сцена, беклайн і т.п.). Від якості технічного райдера залежить якість виступу артиста і якщо щось з тех. райдера не буде виконано, то артист може відмовитися від виступу.

Так що ми рекомендуємо працювати тільки з перевіреними технічними партнерами, хто має свою технічну базу і досвід роботи з зірками!

І ще дуже важливо врахувати, що артисту потрібно на саундчек в середньому 3-4 години, а все обладнання повинно бути змонтовано і перевірено мінімум за 1-2 години до саундчеку. От і рахуйте час для початку монтажу обладнання, яке монтується в середньому 5-6 годин (якщо ми говоримо про закриту локацію), а якщо потрібно буде будувати сцену на вулиці, то на монтаж може піти від 10 годин. Відповідно врахуйте, що можливо знадобиться орендувати локацію ще за добу до заходу.

Побутовий райдер — це теж дуже важлива складова, адже при невиконанні і побутового райдера, артист теж має право відмовитися від виступу. В побутовий райдер входить: трансфер артиста (поїзд, літак, машина), проживання та добові (при виступах в інших містах), наявність гримерок та їх наповнення (їжа, напої, дзеркала, інше).

Ми рекомендуємо, щоб організацією виступу артистів і виконання райдерів – займався професійний організатор, який має досвід роботи з зірками, щоб уникнути форс-мажорних ситуацій.

Декілька факапів з зірками:

Гурт ТІК — організовували ми захід у Києві, в ресторані «Курені», який знаходиться далеко від магазинів… Так ось на саундчек, Віктор Бронюк відмовлявся виходити, оскільки вода була в склі, а по райдеру повинна була бути — у пластику…

Тік

Насправді — логіка зрозуміла, оскільки вода знаходиться постійно на сцені, щоб артисти могли пити, а скло — це небезпечно, оскільки артисти на сцені стрибають, бігають і т.п. Воду повинен був надати ресторан, який виконував побутовий райдер артиста на локації (гримерка, напої, їжа). Нам, як організаторам — довелося терміново їхати в найближчий магазин і купувати воду у пластикових пляшках, оскільки в ресторані вода була тільки у склі…

Світлана Лобода — новорічний корпоратив в Харкові. Почалося все ще задовго до заходу — нам потрібно було забронювати VIP зал очікування, для зірки і супроводу… В процесі переговорів з аеропортом Бориспіль — нам виставили рахунок за цю послугу, яку ми оплатили за безготівковим розрахунком, а в день заходу, коли Світлана Лобода приїхала в Бориспіль, то як виявилося, що послуга була не «VIP зал очікування», а «VIP коридор», що звичайно ж відрізняється від замовленої послуги…

Помилка була аеропорту Бориспіль, але з’ясовувати часу не було і супроводжуючий зірки – оплатив за свої кошти VIP зал для очікування, а ми вже розрахувалися за місцем за цю послугу, на локації в Харкові.

Потім нам Бориспіль гроші повернув, після офіційного листа, місяця через 3, а сума була в районі 800 доларів, так що не хотілося її просто так подарувати аеропорту Бориспіль)))

Але на цьому сюрпризи не закінчилися… Захід був в грудні і в цей день почалася снігова заметіль і літак не випускали з аеропорту Бориспіль більше години, ви уявляєте нашу паніку і думки, що ж нам робити, якщо не прилетить хедлайнер заходу? Але слава Богу, Лобода прилетіла, з затримкою 1,5-2 години, виступила з невеликим зсувом по таймінгу і всі залишилися задоволені)))

Але бувають випадки і з поганим закінченням історії, це сталося не з нашим агентством і дуже давно (десь 2006-2008 рік), коли замовили виступ артиста з іншої країни і він не прилетів (за якими обставинами ми точно не знаємо)… Але артист був повністю оплачений і гроші ніхто не повернув, так ось організатору довелося продати свою квартиру в Києві, щоб розрахуватися з клієнтом. Це вже плачевна історія і ми бажаємо всім, щоб схожих ситуацій ні з ким не траплялося…

Агентство Prime Event працює виключно з українськими зірками і знає, як організувати виступ зірки і виконати всі вимоги артиста, щоб не було форс-мажорів та інших непередбачених ситуацій. Ви можете подивитися каталог зірок української естради, яких ми рекомендуємо на заходи на нашому сайті — https://prime-event.com.ua/ua/service/estrada/