Онлайн трансляція vs VR Event. Тонкощі і підводні камені.

Ні для кого не секрет, що івент індустрія кардинально змінилася і вже колишньою не буде. У світ івентів давно вже увірвалися інноваційні технології і діджитал, а карантин 2020 року — глобально вніс свої зміни в івент сферу…

На сьогоднішній день — організація онлайн трансляції і VR-заходи, це не просто нові технології в івентах, а реалії, які змінили івент ринок і змусили практично всі компанії-організатори перебудуватися з офлайна в онлайн.

Онлайн заходи увірвалися в івент індустрію і вже залишаться в ній назавжди, навіть коли відновляться повністю офлайн івенти! І це насправді великий плюс для організаторів і замовників, оскільки з’явилися нові інструменти для проведення масштабних заходів, які не завжди виходить провести в режимі офлайн.

Онлайн заходи. Плюси і мінуси.

Ми, як івент агентство, з досвідом в організації офлайн заходів більше 12 років — звичайно ж болісно переживаємо період карантинів і обмежень на офлайн івенти, але при цьому ми здобули новий досвід в організації онлайн заходів і нові інструменти для організації та проведення заходів у режимі онлайн.

Онлайн івенти звичайно ж не зможуть повноцінно замінити режим офлайн, оскільки Ви не зможете в режимі онлайн відчути повноцінно атмосферу свята, особисто поспілкуватися з колегами і друзями… Але з іншого боку, в форматах онлайн івентів — є безліч плюсів в порівнянні з офлайн івентами.

Плюси онлайн івентів:

1. По-перше, що найважливіше в період пандемії — це безпека! Будь-який онлайн івент звичайно ж повністю безпечний, якщо порівнювати з заходами офлайн.

2. Фінансова складова — онлайн івенти, звичайно ж, будуть набагато дешевше, ніж івенти офлайн. Особливо, якщо у Вас планується масштабний захід з різних регіонів країни, то на онлайн заході, буде колосальна економія на логістиці, оренді локації, харчуванні, проживанні та інших витратах.

3. Можливості й охоплення аудиторії — онлайн заходи можуть охопити практично будь-які масштаби івенту, а також є можливість проводити міжнародні трансляції з великим охопленням учасників.

4. Діджіталізація — інноваційні технології дозволяють впровадити в онлайн формат, практично будь-які можливості і завдання, які будуть поставлені перед організатором.

5. Монетизація — це ще один спосіб для організації онлайн івентів, де потрібно продати квитки, зібрати гроші або прорекламувати спонсорів. Це все можливо в форматі онлайн.

Є ще безліч плюсів по онлайн івентах, але ми хочемо сказати, що формат офлайн звичайно ж нікуди не дінеться і всі скучили за особистими зустрічами, обнімашками і особистим спілкуванням.

Є ще формат гібридних заходів, в яких об’єдналися формати: онлайн і офлайн. Деякі учасники приїжджають в студію і приймають фізичну участь, а інші підключаються до трансляції і беруть участь віддалено.

VR захід

Нюанси при організації VR-івентів.

Багато хто вже знайомий з VR-технологіями, і на сьогоднішній день — це вже не новинка з майбутнього, а реальні можливості для VR-заходів. Є безліч платних і безкоштовних віртуальних платформ для проведення заходів через окуляри віртуальної реальності. Але потрібно розуміти, що на таку платформу Ви зможете потрапити тільки використовуючи спеціальні VR-окуляри і ПО.

Плюс такого заходу, що ми максимально можемо перенести учасників в віртуальний простір, що дозволяє принести максимум реалістичності. Також в VR-простір є можливість впроваджувати практично будь-який контент і гейміфікацію.

Мінуси VR-заходів:

1. Вартість — даний формат буде не дешевим, враховуючи вартість оренди VR-окулярів, доставку і технічний супровід.

2. Фізичне знаходження в VR-просторі — людина не зможе довго перебуває в VR-окулярах, оскільки мозок реагує як на реальність і можуть початися: запаморочення, нудота і просто фізично знаходиться в такому стані буде дуже складно. Рекомендований час в VR-окулярах — 30-60 хв. Якщо ж івент планується більш тривалим, то потрібно робити перерви, щоб мозок відпочив.

3. Обмеження — практично на всіх віртуальних платформах є обмеження по кількості учасників в одному VR-просторі. І якщо планується захід на 100+ учасників, то в такому просторі організувати VR-івент не вийде.

Але є VR-платформи, на яких можна проводити івенти без VR-окулярів і практично без обмежень по кількості учасників. На такій платформі Ви будете керувати своїм аватаром, як у комп’ютерній грі, при цьому Ви можете повноцінно спілкуватися з усіма учасниками заходу, а всередину даної платформи можна впровадити будь-який контент або «живий» виступ артистів, ведучих, спікерів — за допомогою трансляції зі студії на хромакей.

Якщо Ви вирішили організувати захід в режимі онлайн або VR, то зверніться до фахівців Prime Event, які підберуть максимально відповідний формат саме під Ваш захід і Ваш бюджет. У нашому агентстві більше десятка різних форматів по онлайн і VR заходам і цей список постійно зростає))