Що чекає індустрію подій в 2021 році?

2020 рік став справжнім випробуванням для багатьох сфер бізнесу. Івент індустрія — не виняток. Для когось цей рік став фатальним і довелося закрити свій бізнес або перекваліфікуватися, а для когось — це нові можливості і нові інструменти для івентів. А тепер детальніше:

Карантин, локдаун, обмеження на культурно-масові заходи та нерозуміння, що ж чекає бізнес в найближчому майбутньому — привели до технологічної революції в івент-індустрії. Через обмеження на офлайн заходи, івент ринок дуже швидко перебудувався на онлайн заходи. І ті, хто встиг і зміг перейти в онлайн — зайняли свою нішу в новому форматі івентів.

На жаль, для багатьох івент агентств і прокатних компаній — 2020 рік став не просто важким, а фатальним для бізнесу та багато компаній закрилися, розпустивши свій штат і розпродавши обладнання(( А для когось — все ж це нові можливості в сфері івентів і багато агентств перейшли в онлайни, а для компаній по відеопродакшену і прокату обладнання — відкрилися нові можливості і джерела доходу, навіть в період карантину.

Звичайно ж онлайн івенти — не зрівняються з офлайн, і по бюджету, і за кількістю заходів. Але це хороший новий досвід, який буде корисний і в майбутньому івент сфери, навіть коли повноцінно відновляться офлайн заходи, онлайн залишиться з нами вже на завжди. А організація онлайн трансляції — це на сьогоднішній день, один з найпопулярніших запитів серед івент агентств.

Для багатьох бізнесів, організація конференцій і бізнес подій в форматі онлайн — це нові можливості, які дозволяють організовувати масштабні івенти, щоб не збирати всіх учасників в одному місці, що тягне за собою додаткові витрати, а проводити в форматі онлайн, що дозволяє не тільки заощадити, а й охопити більшу аудиторію.

Звичайно ж ще однією великою проблемою для івент агентств в період карантину — це відсутність оборотних коштів, через недоотриманого прибутку в період карантину, що несе за собою теж якісь наслідки і обмежує можливість працювати з клієнтами по післяплати. Ми сподіваємося, що багато компаній переглянуть умови оплати і дадуть можливість організовувати івенти в цей нелегкий період.

Коли ж чекати повернення до офлайнів? На нашу думку і думку інших експертів — обмеження на культурно-масові заходи будуть ще до весни 2021, а з настанням літа — офлайн-івенти повинні повернутися.

Але багато, компаній-замовників, теж постраждали фінансово в період карантину і не будуть готові багато витрачати на заходи. А найактуальнішим буде — це формат літніх тимбілдінгів для згуртування колективу, але при цьому з обмеженими бюджетами. Так що організаторам доведеться знаходити рішення, для того, щоб організація тимбілдінга була виправдана в очах клієнта.

Так що івент сфера вже не буде колишньою, будуть онлайн івенти і гібридні заходи, ну звичайно жи і офлайни повернуться. А всім бажаємо якнайшвидшого повноцінного повернення в івент сферу і багато хороших івентів!

На зв’язку з Вами event агентство Prime Event — https://prime-event.com.ua/ua/