Квіз (QUIZ) – що це таке і для яких заходів підходить?

Квіз (Quiz) – це інтелектуальна вікторина, яка стала популярна в пабах або в інших закладах, в яких збиралися компанії, формуючись в команди, і змагалися між собою відповідаючи на різні питання і вирішуючи завдання і головоломки, які анонсує ведучий, і це все транслюється на екран, для візуалізації.

Багато хто називають ПабКвіз (PubQuiz), оскільки такий формат найчастіше проводиться в великих пабах, де є екрани і багато столиків, щоб була можливість зібрати велику кількість учасників.

Але формат Квіза також підходить для корпоративних заходів, коли Ви плануєте провести час з користю і не перетворити захід в звичайне застілля. Квіз – це свого роду інтелектуальний тимбілдинг, який допоможе згуртувати колектив, навчить злагоджено працювати в команді і весело провести час разом.

Як проходить Квіз:

Для початку потрібно вибрати відповідну локацію. Ідеально підійде паб, в якому є екран з проектором або плазми (як правило в пабах завжди є екрани, оскільки паби призначені для трансляції футболу і інших подій). Але це може бути і інша локація або навіть офіс компанії, куди ми зможемо встановити плазми, якщо їх там не буде.

По приїзду на локацію – формуються команди. За одним столом сидить одна команда, рекомендована кількість учасників в одній команді – 4-6 чол. (Але може бути і більше). На столах для кожної команди – будуть лежати підготовлені бланки, в які потрібно вписувати правильні відповіді і необхідний інвентар для вирішення і обговорення завдань (блокнотики, ручки, інший реквізит).

Проводить Квіз – професійний ведучий, а всі завдання транслюються на екрані (коли є візуалізація, набагато цікавіше брати участь в інтелектуальній вікторині і краще сприймаються завдання).

Завдань може бути будь-яка кількість і на будь-яку тематику. Все залежить від Ваших побажань. Також завдання можуть бути різної складності. Якщо робити завдання більш складними, то на такі завдання можна дати по 3-5 хвилин (на 1 завдання), щоб команди могли подискутувати і таких завдань може бути від 10 до 20 за одну гру, в залежності від складності. Але якщо робити завдання більш легкими, тоді на рішення 1-го завдання дається 30-60 секунд і таких завдань може бути 30-50 і більше.

У класичних правилах Квіза, є головне правило – не можна користуватися мобільними телефонами, оскільки можна загуглити і знайти правильну відповідь в інтернеті. Але це в класичних правилах, коли завдання прописані не дуже складні і відповідь можна знайти в інтернеті…

Новий формат Квіза:

Але агентство Prime Event може запропонувати абсолютно новий формат Квіза, який проходить в більш інноваційному форматі – ніяких бланків, блокнотів, ручок та іншої поліграфії… А навпаки – потрібен тільки смартфон і інтернет.

У нашому інноваційному форматі Квіза – команди отримують віртуальні бланки, в які їм потрібно буде вписувати відповіді через свій смартфон, а також можна користуватися інтернетом і мобілками, і не тільки можна, а й треба! Оскільки нами розроблені завдання, деякі з яких ви зможете вирішити тільки за допомогою інтернету або гугл-карт. Це повністю новий формат інтелектуальних ігор, який напевно більше сподобається ніж класичний формат Квіза. Але якщо Ви за класику, то без проблем – організуємо класичний варіант Квіза.

Ми використовуємо закодовані завдання в QR-кодах, які команди отримують за своїми столами або QR-коди можуть транслюватися на екран, які потрібно відсканувати для отримання завдання. А всі завдання будуть з’являтися в ваших смартфонах.

Також в нашому функціонал є автоматизований підрахунок балів. Якщо формат завдань з варіантами відповідей, то на кожну правильну відповідь ми можемо закодувати на потрібну кількість балів, а по завершенню гри – ми отримуємо всі відповіді в електронному вигляді із зазначенням балів. Це дозволяє прискорити процес підрахунку балів і можна зведену таблицю з результатами вивести на екран.

Івент агентство Prime Event – є автором і розробником інноваційних квестів з QR-кодами, а також інноваційних Квізів з QR-кодами. Це абсолютно нових формат інтелектуальних ігор.