Як налаштуватися на роботу після відпустки. 5 порад від Prime Event.

Відпустка потрібна всім! Щоб відпочити морально і фізично, набратися нових сил і зарядитися позитивною енергією, щоб увійти в робочий ритм з новими силами і не вигоріти в трудові будні без відпочинку… Але як же увійти в робочий ритм і налаштуватися на роботу – розповідає і ділиться досвідом івент агентство Prime Event.

1. Відновлення режиму.

В останні дні відпустки почніть лягати раніше і вставайте вранці по будильнику, щоб перебудувати організм на робочий режим. Рекомендований час для засипання з 22:00 до 23:00, якщо у Вас виходить заснути в цей період, то Ви однозначно виспитесь і легко встанете вранці. І не їжте щільно і важку їжу перед сном, буде важко заснути.

2. Відпочиньте після відпустки.

Ми не маємо на увазі, що після відпустки, Вам потрібена відразу ще відпустка, хоча було б не погано)) Плануйте відпустку таким чином, щоб у Вас було 2-3 дні в запасі перед виходом на роботу, щоб Ви змогли відпочити трохи вдома і налаштуватися на роботу. Не варто планувати відпустку, коли Ви приїжджаєте або прилітаєте за день до виходу на роботу, буде дуже складно перебудуватися.

3. Спілкування з колегами.

Зателефонуйте комусь із колег, з ким Ви ближче спілкуєтеся, дізнайтеся як справи на роботі, які новини. А коли вийдете на роботу, то поділіться з колегами про свою відпустку, дізнайтеся хто як теж відпочив. Таке спілкування допоможе подолати стрес після різкої зміни обстановки.

4. Планування.

Розплануйте свій день так, щоб Ви знали які задачі потрібно зробити і за що взятися в першу чергу, але не беріться відразу за складні завдання. А краще спробувати щось нове, якщо такі задачі у Вас є в роботі.

5. Згадайте, за що Ви любите роботу.

Якщо таких моментів немає, то краще поміняти місце роботи. Але якщо такі моменти є, то подумайте про них, Вам стане легше переносити трудові будні. Це може бути дружня атмосфера в колективі, премії, зарплата, а можливо скоро буде літній корпоратив, на якому Ви знову зможете відпочити, але вже зі своїми колегами у неформальній обстановці.

І пам’ятайте, що відпочинок потрібен обов’язково, як Вашому тілу, так і мізкам. Складно постійно працювати без відпочинку і любити свою роботу, якщо Ви не можете відпочити, рано чи пізно станеться ємоційний вибух, чого краще не допускати! Prime Event рекомендує відпочивати мінімум 1 раз на рік, а краще 2 рази))