Інноваційні технології в івенті.

У цій статті ми розповімо, що, де і як можна використовувати з інновацій на івентах, які технології можна задіяти в шоу, тимбілдингах, квестах, на конференціях або для презентації свого бренду. З кожним роком все складніше і складніше здивувати «досвідченого» глядача, але технології теж не стоять на місці і завдяки інноваціям можна дійсно створити WOW-ефект і здивувати навіть самих «бувалих» глядачів.

 

VR-технології (віртуальна реальність)

Віртуальна реальність – вже звичайно давно не новинка, хтось, напевно, вже випробував на собі VR-атракціони або VR-симулятори, а у когось можливо є і свої віртуальні окуляри для ігор або інших розваг… Але ось VR в івентах – це вже по-справжньому новинка і прогрес в технологіях.

 

 

Де можна задіяти VR-технології:

– VR-заходи (це може бути конференція, презентація бренду або продукції, або навіть повноцінний концерт). Як це працює – учасники отримують VR-окуляри з необхідним контентом і повністю занурюються в цю подію з ефектом присутності на заході. Даний формат можна провести в одному місці, де зберуться всі учасники або організувати віддалений формат, коли немає можливості зібратися (дуже актуально в період карантину). Все необхідне обладнання для такого формату наші фахівці доставлять за призначенням, проінструктують і відправлять у віртуальний світ.

– VR-квести та ігри – вже створені спеціальні приміщення для проведення командних ігор з повним зануренням, де учасники в VR-окулярах повинні долаючи перешкоди і виконуючи різні завдання пройти обрану гру або квест, комунікуючи між собою.

 

 

AR-технології (доповнена реальність)

Доповнена реальність не вимагає спеціального приміщення або віртуальних окулярів, даний формат працює з доповненим ефектом в тому місці, де Ви знаходитесь, використовуючи свій смартфон і спеціальний додаток. Як це працює – створюється спеціальний маркер (будь-яка плоска поверхня – малюнок, лого, візитка, етикетка на продукції, тощо), на яку потрібно навести телефон за допомогою спеціального (безкоштовного) додатка, і Ви побачите як з’явиться «доповнена реальність» замість «маркера», це може бути відео-контент або 3D-об’єкт або персонаж, якого можна анімувати і озвучити.

 

Де можна задіяти АR-технології:

– Презентація свого бренду або продукції – можна створити унікальний маркер на своїй продукції, а при скануванні його, можна побачити як говорить персонаж, який розповість про даний продукт або бренд – це як приклад, а варіантів дуже багато, як можна задіяти AR-технології (можна створити «живі» візитки, афіші, запрошення, тощо).

– Квест з доповненою реальністю – багато хто чув про «пошук Покемонів», а хтось можливо і навіть грав у цю гру… Так ось в схожому форматі можна пограти і в квест, де будуть використані AR-технології.

– Живі фотозоні – ще одна новинка на івент-ринку – фотозони з доповненою реальністю. Що це і як працює – є, наприклад, фотобаннер – на фоні якого фотографуються гості, а до гостей можна додати «живого» персонажа, який оживляє картинку. Є готові персонажі, тварини, інші об’єкти, а можна намалювати індивідуальний 3D-об’єкт і озвучити його. Можна зробити фото, відео або гіф з такої фотозони.

 

 

MR-технології (змішана реальність)

Даний формат поєднує в собі VR і AR, що дозволяє учасникам, за допомогою віртуальних шоломів, бачити і чути, а також взаємодіяти з навколишніми предметами в тому просторі, в якому в даний момент віни знаходяться. Цей формат створює максимально реалістичну картинку і повну взаємодію.

 

 

 

 

3D-mapping (відеомеппінг)

Даний формат, звичайно, не новинка для івентів, але не багато його задіяли на своїх заходах, оскільки це задоволення не з дешевих і вимагає відповідну локацію. Але хороший, якісний 3D-mapping – це по-справжньому круте видовище, яке однозначно створить WOW-ефект.

Відеомеппінг можна використовувати в маркетингових заходах і дуже ефектно представити свій бренд або продукт, а також на заходах (шоу-номери, 3D-торт або 3D-плаття, відео-інсталяція на стіни або інші об’єкти).

 

 

Дрони/квадрокоптери

Ще один вид розваги, який можна використовувати на івентах, і не тільки в якості відеозйомки з повітря))

Якщо захід Open Air, то ми, звичайно, рекомендуємо відеозйомку з повітря, що дуже круто позначиться на ролику з заходу. Але ще дрони можуть в повітрі переносити різні предмети, наприклад – прапор компанії або бути в якості незвичайного офіціанта і «розносити» різні частування або маленькі подаруночки гостям. А ще є унікальне шоу дронів, коли в небі кілька десятків дронів під музику створюють шоу.

 

 

Роботи на заходах

Є багато різних роботів, які можуть доповнити івент своєю присутністю і різними можливостями:

– Робот-співведучий – інтелектуальний робот, який може бути помічником головного ведучого, відповідати на питання і вести нескладні діалоги.

– Селфі-робот – інтерактивний робот, який робить фото гостей і може відразу відправляти фотографії в соцмережі або на пошту.

– Робот-офіціант – може розносити напої або закуски.

– Робо-рука – унікальна технологія, яку можна задіяти як в шоу, так і в рекламних цілях. Вантажопідйомність такої руки становить до 300 кг.

 

 

RFID технології

RFID – це спосіб автоматичної ідентифікації об’єктів, в якому за допомогою радіосигналів зчитуються або записуються дані, що зберігаються в транспондерах, або RFID-мітках. Учасники заходу отримують спеціальні запрограмовані браслети, брелоки, кільця або смарт-карти, які безконтактно зчитують необхідну інфомацию, радіус дії до 10 м.

А тепер докладніше про те, де і як на івентах це можна використовувати:

– Бізнес заходи – автоматизований контроль і доступ на івент, безконтакна оплата, облік відвідувачів даного заходу, інше.

– Розважальні заходи – хороший варіант для тимбілдингових заходів, де облік балів проводиться за допомогою безконтактних браслетів і автоматично веде «таблицю лідерів», яку учасники можуть дивитися на протязі заходу.

– Автоматизована взаємодія з обладнанням на заході – з допомогою безконтактних гаджетів Ви зможете: зробити собі каву, скористатися фотокабінкою, і багато іншого.

– Інтерактивні зони – за допомогою RFID технологій можна запускати різні інтерактивні інсталяції, фотозони та інші об’єкти на заході.

 

 

Інноваційні інсталяції та розваги

Тут ми можемо писати дуже довго, перераховуючи всілякі інноваційні новинки для івентів, описуючи кожну з послуг довгими пізнавальними текстами, але робити цього не будемо, оскільки читати прийдеться дуже багато)) А підготуємо невеликий короткий список, найцікавіших інсталяцій і розваг для заходів:

 

  • Візуальний квартет – віртуальні музичні колективи.
  • LED-пол – можна використовувати для диско або інших цілей.
  • Фотомозаїка – круте рішення для корпоративних заходів.
  • Селфі 360 – інтерактивна фотозона.
  • Фотодзеркало – інтерактивна фотозона.
  • Bullet Time (буллет тайм) – фотозона, що перетворює фото в ГІФ-анімацію.
  • Livebook (жива книжечка) – дуже прикольна штука для корпоративних заходів.
  • Торт 3D-Mapping – ефектна подача торта.
  • Люди-голографи – можуть проектувати лого або інший контент.
  • Лазерні та 3D-шоу.

 

І це лише невеликий перелік інноваційних інсталяцій і розваг, які ми можемо запропонувати…

У нашому арсеналі є більше сотні ідей і різних інтерактивних розваг для заходів.

 

Організація корпоративних заходів з компанією Prime Event – це досвід, інноваційні рішення і свіжі ідеї для Ваших подій.