Event менеджер – професія майбутнього.

Відомий вчений Мітіо Каку розповів, що в майбутньому багато професій зникнуть і їх замінять роботи, але творчі професії і професії де потрібне критичне мислення – ніякі роботи не замінять! Івент менеджер – це саме та професія, яку ніякий робот і ніякий штучний інтелект не замінять ніколи!

Поради початківцям організаторам.

Якщо Ви вирішили увірватися в івент індустрію і стати успішним івент менеджером, то для початку задайте собі питання – чи готові Ви працювати в ненормованому графіку, швидко виходити з стресових ситуацій, вирішувати форс-мажорні ситуації і повністю віддатися цій професії?

Якщо готові і Вас не лякають форс-мажори і Ви стресостійкі, то можете сміливо пробувати себе в якості організатора заходів. Але якщо Ви панікер і впадаєте в ступор при форс-мажорних ситуаціях, то ця професія точно не для Вас!

Адже на організаторі івентів лежить величезна відповідальність, як фінансова, так і юридична і Ви повинні вміти швидко знаходити способи вирішити проблему тут і зараз, коли вона виникла, щоб не зіпсувати репутацію івент агентства і не провалити івент!

Організація заходу.

Багато хто вважає, що організувати захід – це легко і весело, але ж ні! Це не легко і не весело! Велика частина роботи івент менеджера – це офісна рутина, підготовка пропозицій, кошторисів, розробка концепцій, документація та інше.

Коли вже Ви змогли продати захід і уклали договір з клієнтом, тільки тоді Ви приступите до підготовки даного проекту. Вам потрібно буде вести переговори з клієнтом і підрядниками, працювати над сценарієм, погоджувати організаційні питання з локацією, купувати необхідний реквізит і атрибутику, замовляти поліграфію і т.п.

І ось коли вже настає День Х і Ви їдете організовувати і координувати івент, то цей день для Вас не буде святковий і легкий, свято буде у гостей, а Вам потрібно приїхати на локацію для контролю всіх процесів завчасно, бувають заходи, коли монтаж техніки, декору, меблів починається за добу або за дві доби до заходу, і Ви, звичайно всі ці процеси повинні контролювати!

А в день заходу – Ви будете контролювати всі процеси свята: приїзди і виходи на сцену артистів, контроль виконання побут. і тех. райдерів, виноси страв від локації, дотримання таймінгу і коригування його по ходу заходу і так далі…

Повірте, часу на відпочинок у Вас не буде і сидіти попиваючи коктейлі і насолоджуватися шоу – у Вас теж можливості не буде, як багато хто думають!

Але найкрутіший момент, коли захід закінчився, все пройшло добре і без форс-мажорів, клієнт залишився задоволений івентом і Ви можете спокійно видихнути і розслабитися, ну і звичайно ж приємним бонусом буде для Вас – це фінансова винагорода за виконану роботу.

Event менеджер – вміє все!

Професія івент менеджера полягає не тільки в тому, щоб все грамотно спланувати і скоординувати, а ще потрібно розбиратися у всіх аспектах івенту, з якими потрібно буде стикатися при організації заходу.

Що повинен уміти івент менеджер:

  • Грамотно і швидко працювати в основних офісних програмах (Word, Excel, PowerPoint і т.п.)
  • Уміння працювати в фоторедакторах і відеоредакторах, щоб була можливість зробити нескладний макет або змонтувати ролик. Для складних завдань – є фахівці.
  • Робота з документами – вміння працювати з документацією, договорами, іншим.
  • Потрібно розбиратися в техніці – на тому рівні, який Вам дозволить не плутати «Біми» з «Вошами», і що звуку 1 кВт. на 150 чол. буде мало! І так далі…
  • Розбиратися в тех. вимогах артистів і локацій – якщо Ви продали повітряних акробатів в ресторан, де висота стель 3 метри, то захід Ви завалили!
  • Ну і важливі якості: стресостійкість, пунктуальність, вміння комунікувати з людьми, відповідальність, критичне мислення, комунікабельність.

Порада від нашого івент агентства – це звичайно далеко не весь перелік умінь і знань хорошого івент менеджера, але якщо Ви володієте основними навичками з перерахованих вище і вмієте швидко вчитися, то ласкаво просимо в сферу івентів!