Дрес код на захід

Існують різні правила по дрес коду для різних видів заходів, а в цій статті ми розберемо основні види дрес-коду, без яких ніяк не обійтися на важливих подіях. Багато хто проти дрес-коду, особливо коли потрібно вибирати нові наряди під захід … Але агентство Prime Event з упевненістю заявляє, що витриманий дрес-код – це невід’ємна частина заходу, якої потрібно дотримуватися всім гостям!

По-перше – Ви можете виявитися «білою вороною» на святі, коли всі прийдуть на захід в витриманому стилі, а Ви опинитеся в невідповідному вбранні для даного івенту.

А по-друге – якщо заявлено дрес-код або концепція заходу, то всі гості, які відповідають образам даної події – тільки поліпшать даний івент завдяки своєму вигляду.

Види дрес коду для заходів:

White Tie (біла краватка)

Напевно самий суворий дрес-код. Якщо в запрошенні зазначено «White Tie», то це як правило: дипломатичний захід, бал, церемонія нагородження або захід у високопоставленої особи.

Чоловікам – чорний фрак (інші кольори не допускаються), біла жилетка на 3 гудзики (обов’язково повністю застебнута і тільки білого кольору), чорні лакові туфлі, біла краватка-метелик і біла хустинка. З додаткових аксесуарів можна додати: білі рукавички, кишеньковий годинник, тростину.

Жінкам – плаття в підлогу (не вище щиколотки), білі рукавички, закриті туфлі на шпильках, хутряна накидка або болеро, маленька сумочка і коштовності (ось коштовності повинні бути справжні, краще взяти на прокат, підробка не допускається). Ще обов’язковим моментом є – зачіска, розпущене волосся – неприпустиме!

 

Black Tie (чорна краватка)

Наступний за суворістю дрес код після «White Tie». Офіційний урочистий дрес код, який більш поширений і підходить для таких заходів: весілля, театральні прем’єри та святкові прийоми.

Для чоловіків обов’язковим буде смокінг: атласний піджак і такі ж штани, чорний метелик-краватка, класичні чорні туфлі, але вже не лаковані, запонки.

Для жінок – коктейльна сукня нижче коліна або вечірня сукня в підлогу (довга сукня – тільки в супроводі чоловіка), тканеві туфлі на підборах, напівкоштовні камені або дорога біжутерія.

Cocktail або Cocktail Attire

Даний дрес код вже не є таким строгим, як попередні, але теж має безліч нюансів. Підходить для корпоративних заходів, прем’єр вистав або фільмів, виставки, звана вечеря, сімейні торжества з великою кількістю гостей.

Чоловіки можуть замінити фрак або смокінг вже на класичний чорний костюм разом з краваткою або без неї, а нижній гудзик костюму вже можна і навіть потрібно розстебнути, також чорні класичні туфлі, а шкарпетки повинні бути на кілька тонів темніше штанів і бути такої довжини, щоб не було видно оголених ніг при закиданні нога на ногу (це стосується і інших дрес-кодів).

Жінкам ідеально підійдуть коктейльні сукні до колін або навіть трохи вище коліна, а також можна надіти брючний костюм або топ зі спідницею. На ноги – туфлі на високій шпильці або босоніжки, з прикрас можуть бути як коштовності, так і біжутерія.

 

After Five (A5) (після п’яти)

Будь-який захід, який починається після 17:00.

Чоловікам: костюм (можна недорогий), класичні джинси, вельветові штани, клубний піджак, краватку вже можна не надягати, класичні туфлі або туфлі-мокасини.

Жінкам: коктейльні сукні, вечірнє вбрання, спідниця з топом, ошатний костюм зі спідницею або брюками, туфлі на підборах.

 

 

After 5 Casual (A5C)

Захід після п’яти, трохи з розширеним дрес-кодом і невимушеним стилем одягу. Найчастіше – це корпоративні вечірки.

Чоловікам: одяг відомих брендів, звичайний костюм з нарядною сорочкою без краватки, штани або джинси, джемпер або кардиган, класичні туфлі або туфлі-мокасини.

Жінкам: костюм, ошатне плаття, штани, джинси, светр та ін., туфлі на підборах.

 

Тематичні вечірки

Даний формат не входить в класичні варіації дрес-кодів, але також вимагає його дотримання. Якщо У Вас заявлена ​​концепція заходу, то потрібно слідувати даній тематиці і виглядати відповідно.

Ви можете взяти відповідний наряд в костюмерній в оренду або купити в магазині. Також бувають тематичні заходи, для яких у Вас не складе труднощів зібрати відповідний образ зі свого гардероба, доповнивши тематичними аксесуарами і включивши свою фантазію))

4 універсальні правила:

1. Якщо в запрошенні не написано на скільки осіб воно поширюється, то на діловий захід краще прийти одному.

2. Загальне правило для всіх: восени і взимку одяг і взуття повинні бути темніші, ніж навесні і влітку.

3. На заходах, які проходять вранці або вдень – доречніше шкіряні або замшеві жіночі сумочки, на вечірніх – з парчі, шовку або розшиті бісером.

4. При виборі вбрання завжди віддавайте перевагу натуральним тканинам, уникайте синтетики.